ZIMOWE NOWOROCZNE MENU W LE VICTORIA BRASSERIE MODERNE

Zima wydaje się być wymagającym okresem, jeśli chodzi o tworzenie nowych dań. Ograniczony wachlarz produktów. Jak w takiej sytuacji odnajduje się Szef Kuchni Brasserie Modern Maciej Majewski?
Za nami odsłona nowej, zimowej karty Brasserie Modern. Przyznam, że dotąd wydawało mi się, że jagnięcina to nie moje klimaty… Nie miał znaczenia prestiż miejsca, autorytet Chefa, jakoś nie trafiałem na smak, który by mnie przekonywał, sprawił że zrozumiałbym sens jedzenia/jarania się młodymi owcami. 18 minut w 72C w sosu vide dla tego mięsa mnie przekonało:) Prócz tego łosoś ze strzelającym ryżem i morską nutą, czy wilgotny, pistacjowy deser. Zobacz zresztą samemu.

Prócz już stestowanych, z nowej karty, do spróbowania mam w planach i polecam Twojej uwadze: deklinację buraka, fish&chips na bazie dorsza bałtyckiego, wolno gotowane policzki lub duszoną łopatkę (w opcji „les cocottes), i deserowo sernik z suszonymi śliwkami i trawą żubrową.
W miarę próbowania galeria będzie się powiększać.

Chef: Maciej Majewski
Le Victoria Brasserie Moderne
Królewska 11, 00-065 Warszawa
T: 22 657 83 82

PS: Brasserie warto mieć na względzie szczególnie odnośnie zbliżających się wydarzeń, jak to, czy to.

Dodaj komentarz