Wspólna kolacja na wiosnę

Nie żeby mało nam było wrażeń w tradycyjnej gastronomii, chociaż… Zawsze mogłoby być lepiej, a do tego wydarzenia jak lunch na wyspie, to po prostu odświeżające momenty, które na długo zapadają w pamięć. Chcesz wziąć udział w takim wydarzeniu? a może chcesz je współtworzyć? Sprawdź szczegóły i rezerwuj czas.


Ciągle czekamy na czas, w którym kluby kolacyjne będą mogły działać pełną parą i systematycznie. Jak dotychczas pojawiają się i znikają równie szybko. Pojedyncze z nich, jak Latający Talerz i No Pięknie z Warszawy, czy 12 krzeseł z Trójmiasta dają radę, ale czym są pojedyncze kluby przy 40 milionach obywateli? Nawet Restaurant Day, szczególnie w Warszawie, cieszy się średnim zainteresowaniem.
Oby wydarzenia jak to, o którym zaraz przeczytasz, przetarły szlaki dla osób, które chcą i gotowe są karmić ludzi poza restauracjami, oddać się kreowaniu i gotowaniu z serca.

O co generalnie chodzi?

„Cześć znajomi i znajomi znajomych,
szukamy opuszczonej przestrzeni gdzieś w Warszawie lub pod Warszawą, w której zaaranżujemy kolację ze specjalnym menu, w niesamowitym klimacie dzięki urodzie miejsca i spotkaniu fajnych ludzi. Sama kolacja będzie zorganizowana na zasadach składki na składniki i wypożyczenie sprzętu. Organizatorom wypłaca się w banknotach zwanych: frajda i satysfakcja. Po co? Dla złapania kolejnego fajnego momentu. Może to być opuszczona hala, stodoła, jeszcze niezagospodarowane nowe budownictwo etc..
Po znalezieniu miejsca, zajmiemy się kolejnymi szczegółami: stoły/krzesła, sprzęt/oświetlenie/prąd, menu, muzyka.
Jeśli słyszeliście o takim miejscu, dajcie znać, napiszcie, zróbcie zdjęcie, dziękujemy i do zobaczenia:)
p.s. termin kolacji póki co jest ruchomy, na pewno czekamy na pierwsze, wiosenne promienie słońca”

Co w menu?

Tematem przewodnim będą „smaki z dzieciństwa”, a samo menu powstanie na podstawie propozycji uczestników i ich własnych skojarzeń z przeszłości.
„dziś też moje myśli zaczepiły się poważnie o plany co do menu…w ten sposób powstała myśl przewodnia…powrócimy do SMAKÓW Z DZIECIŃSTWA , będą one jednak podane w nowoczesny sposób;) Rozprawimy się zarówno z koszmarami kulinarnymi, jak i z największymi przysmakami z tamtych lat, dlatego bardzo Was proszę napiszcie jakie smaki/zapachy kojarzą się Wam z dzieciństwem…ryż z jabłkami? budyń? zupa pomidorowa? schabowy na smalcu? chleb z patelni? wata cukrowa? racuchy? kluski na parze? ziemniaki z kefirem?”

Kto przygotuje kolację?

Przede wszystkim Jagna Niedzielska, autorka Architektury Kulinarnej, spiritus movens wydarzenia, ale spodziewaj się, że w kuchni wesprą ją także znane, gastronomiczne osobowości – szczegóły wkrótce.

Gdzie?

Studio Bank
Daniłowiczowska 18, Warszawa

Czego spodziewać się w trakcie kolacji?

Wszystkiego! Od malowania na talerzach poczynając.

Jeśli chcesz współtworzyć wydarzenie, wesprzeć pomysłami, lub wziąć udział jako gość śledź na bieżąco nasz newsletter. My jaramy się pomysłem Jagny i nie możemy się doczekać realizacji:>
Chętnie będziemy Cię informować o rozwoju sytuacji.

Jak wziąć udział?

Informacje na temat rezerwacji pierwszej edycji Urban dinners:
1. składka od osoby: 100 zł
2. Ilość miejsc: 60 miejsc, ilość podyktowana jest bezpieczeństwem, ponieważ odpowiadam za Was, miejscem, które daje zarówno wspomniane bezpieczeństwo jak i surowość, naturalność oraz formą kolacji, tak żeby odbiór był czytelny i swobodny.
3. Sposób rezerwacji: osoby zdeklarowane proszę o wysłanie maila z imieniem i nazwiskiem (każda osoba liczona jest jako 2 miejsca, bo na ogół przychodzimy z osobami towarzyszącymi, chyba że ktoś dopisze że chce przyjść sam, to liczony jest pojedynczo), na adres jagna@architekturakulinarna.pl. Maile wysyłajcie proszę do najbliższej niedzieli, do godziny 23:59. Wszystkie osoby chętne spiszę z maili na karteczki. Za pomocą telefonu nagram filmik, podczas którego wylosuję 60 osób, tak żebyście mieli 100% pewności, że wszystko odbywa się fair.
4. Sposób płatności: przelew na konto całej sumy, od momentu wylosowania do 3.04

Jagna NiedzielskaLink do wydarzenia
Kontakt
-> Jagna Niedzielska
tel. 886962197
jagna@architekturakulinarna.pl


Dołącz do„Ligue des Gourmands” lub dodaj nas na facebooku / instagramie
[wysija_form id=”1″]

WTF?!

Znajdź tu ▫najlepsze jedzenie na mieście? ▫sposoby/miejsca na miejski relax? ▫winne/piwne/kawowe rarytasy? ▫gastro'kulinarne gadżety i wydarzenia?

Leave a Reply