Weekend i co dalej z Kwietniem?
Pora pomyśleć, co tu zrobić z Sobotą i Niedzielą, która ma być ponoć pogodna. Zobaczymy. Tymczasem sprawdźcie, co ciekawego w ten weekend, oraz pozostałe wydarzenia w tym miesiącu. Już byśmy chcieli Urban Market😀 ale TARG Śniadaniowy też budzi ciekawość:> Info poniżej!
Może test jednego z nowych miejsc? Justyna’s Secret Recipes? Dawne Smaki – Kulinarne Tradycje Polski? albo pożegnanie Praga Bistro?
Co? MLEKO Kulinarna Akcja Bezpośrednia
Gdzie? Centrum Łowicka – Dom Kultury
Kiedy? 11:00
„Tym razem w ramach naszej cyklicznej akcji edukacyjnej zajmiemy się mlekiem.To będzie spotkanie dla tych, którzy mleko piją. Będziemy dyskutować o tym jakie mleko wybrać skoro już zdecydowaliśmy się je pić.
Będziemy dociekać, jak zmienia się mleko poddawane procesom UHT i czy bezpieczne jest mleko z ekologicznych mlekomatów?
Spróbujemy różnych rodzajów mleka – od ekologicznego do tego najbardziej przetworzonego.
(…)Można przyjść z dziećmi – zaaranżowany będzie dla nich stolik z kredkami, plasteliną i planszówkami
Bilety 10 zł oraz 5 zł dla członków Slow Food Warszawa”
info: https://www.facebook.com/events/126991004154008/?ref=22
Co? WIOSENNY KIERMASZ HANDMADE
Gdzie? Malinowo
Kiedy? 10:00 – 20:00
– kiermasz rękodzieła – zabawki i przedmioty użytkowe/kreatywne warsztaty dla dzieci/domowe pyszności w kawiarni /street art. – działania twórcze przed Malinowem
info: https://www.facebook.com/events/600142160014661/?ref=22
>>> W Sobotę rusza także Tydzień kuchni Rosyjskiej w restauracji Grand Kredens, będzie też okazja do odwiedzenia Nowego Targu.
Co? Hipster Burger w Towarzyskiej
Gdzie? Klubokawiarnia Towarzyska
Kiedy? 14:30
„Latający Talerz i Darek Opasek zapraszają na najlepsze burgery w mieście. Zapodamy: Classic Burger z sezonowanej polskiej wołowiny Angus i Vege Burger z cieciorki. Bagietkę domowego wypieku z grillowanym kurczakiem, serem minollette i pomidorami. Do tego sosy: pomidorowy piri-piri, alioli i humus. Ceny 0-22 zł. Zaproście znajomych z FB!”
info: https://www.facebook.com/events/507546965971401/?ref=22

Ciągle trwa Ptasie Miasto…
Co? Tydzień kuchni Rosyjskiej w restauracji Grand Kredens
Gdzie? Grand Kredens
Kiedy? 13-21.04
„Dziś mamy przyjemność zaprosić Szefa kuchni z Moskwy do Warszawskiego Grand Kredensu. Przygotuje on swe najlepsze dania dla naszych Gości.
Nie zabraknie tu solanki jak i słynnej zupy rybnej ucha.
Skosztujemy także blinów z kawiorem czerwonym, ryby po moskiewsku ( jesiotr, sandacz), krewetek po beszamelem, szaszłyków wołowych, baranich i drobiowych.
Podamy także ryby wędzone na zimno jak i na ciepło, a prawdziwym rarytasem będą wszelkiej maści kiszonki rosyjskie jak i konfitury z białej czereśni, orzechy włoskie marynowane w miodzie.
Spędźcie ten dni wraz z nami, aby rozkoszować się potrawami skropionymi muzyką rosyjską.”
info: https://www.facebook.com/events/262364793900305/