The Westin Warsaw | „Jedz Dobrze”

Zastanawialiście się kiedyś, czy to co jecie wpisuje się w potrzeby Waszego organizmu? Szczególnie rozdrabniając się na białka, węglowodany etc? albo z innej beczki podsumowując kalorie?
Mam takie przeświadczenie, że większość Szefów, tworząc swoje dania, nieco o tym zapomina, żeby nie napisać, że w ogóle nie myśli.
Chefowie restauracji Fusion, z warszawskiego Westina, wszystkie swoje pomysły przepuszczają przez filtr prawidłowo zbilansowanych dań, a finalnie udaje im się stworzyć dania nie tylko zdrowe ale i smaczne. Menu do Waszego wglądu.
Janusz Korzyński„Janusz Korzyński szef kuchni hotelu The Westin Warsaw wraz ze swoim zastępcą – Michałem Trukawką, zaprezentowali dziś nowe menu restauracji Fusion, w którym znajduje się wiele dań z wykorzystaniem produktów SuperFoods. W ten sposób szefowie wspierają globalną kampanię marki mającą na celu propagowanie zdrowego odżywiania. „
Mnie osobiście szczególnie zainteresował sukces pomysłów Michała Turkawki. Spośród propozycji do karty, wysyłanych przez kucharzy z wszystkich hoteli Westin, na całym świecie, czyli blisko 200 obiektów, aż 4 dania Jego pomysłu zyskały odgórną aprobatę. Myślę, że to naprawdę spore osiągnięcie przy takiej konkurencji.
Michał Trukawka i Adam JakubowskiJak się sprawdziły same dania? Cóż, zacznę od tego co zastanowiło mnie w pierwszych sekundach: sezonowość, czy raczej jej brak. Myśląc o zdrowej, służącej organizmowi kuchni, sezonowość jest dla mnie naturalna. Tu było inaczej, ale w rozmowie z Chefami, dopytując o ten wątek, dowiedziałem się o specjalnej wkładce, którą dedykują daniom sezonowym, oczekiwaniach gości, podróżujących po całym świecie, lubiących utrzymywanie standardu niezależnie od miejsca na ziemi, pory roku etc. Grunt, że nawet te niesezonowe produktu miały wyraźne aromaty.

Nie zapomniano o najmłodszych „Zdrowe Menu Dziecięce Westin. Nowa karta dla dzieci to osiem popisowych dań stworzonych i przetestowanych przez najmłodszych, również tych najbardziej wybrednych. Zdrowe Dziecięce Menu Westin dodatkowo angażuje dzieci do odkrywania produktów SuperFoods poprzez ciekawe zabawy zamieszczone na kolorowej macie.”

W poniższej galerii dania, które mieliśmy okazję zdegustować:

Chef: Janusz Korzyński
Executive Sous Chef: Michał Trukawka
Pastry Chef: Adam Jakubowski


Za zaproszenie do testów nowego menu dziękujemy The Westin Warsaw.

The Westin Warsaw
Jana Pawla II 21
Warsaw, Poland
22 450 80 00