SOLEC | MENU DEGUSTACYJNE | Gęsina

Aleksander Baron/Solec zaprasza na wyjątkową (choć mamy nadzieje, że nie jedyną a jedną z wielu, przyszłych:>) kolację degustacyjną.
Motywem przewodnim będzie gęsina.
Przed Wami 9 pozycji, łącznie z  digestivem, z kozłka lekarskiego.
Tak! Deser też się „szarogęsi”:>

MENU
Amuse bouche

Gęsi tatar

Wędzony półgęsek, masło infuzowane nalewką morelową, chałka

Czarna polewka, ratafia

Pączki nadziewane gęsim foie gras, cydr
(danie zaczerpnięte z filmu Fantastic Mr.Fox)

Gęś marynowana w occie z wiśni Łutówki

Gryczane kluski kładzione w esencji z wędzonych korpusów gęsi, gęsie żołądki i serca, żółtko gęsiego jaja, rukiew wodna

Gribenes (gęsie skwarki, czekolada, mirabelki

Madejówka

8.12.2013, godz. 19:00
Koszt kolacji: 160 zł/osobę
Niezbędnej rezerwacji można dokonać mailowo pod adresem rezerwacja@solec.waw.pl

info/źródło: https://www.facebook.com/events/586071178132245/
Solec! kuchnio-kawiarnio-klubo-świetlica

Nasze dotychczasowe wrażenia z Solca znajdziecie tu (kliknij)

*Specjalnie na niedzielę zachowaliśmy jeszcze kilka butelek czerwonego młodego Wina Świętomarcińskiego. Przygotowane zostało w limitowanej edycji na Gęsinę św. Marcina, przez winnicę Srebrna Góra z Krakowa.” – Solec

WTF?!

Znajdź tu ▫najlepsze jedzenie na mieście? ▫sposoby/miejsca na miejski relax? ▫winne/piwne/kawowe rarytasy? ▫gastro'kulinarne gadżety i wydarzenia?

Leave a Reply