Kiedy Polak spotyka się z norweskim łososiem

Niemal rok temu mieliśmy okazję degustować dania, stworzone przez Chefa Andrzeja Polana razem z *Chefem z Hiszpanii. Być może tym razem Andrzej Polan miał więcej czasu, spokoju na wykreowanie dań, ale przyznamy, że Jego autorskie pomysły z łososiem sprawiły nam większą frajdę, niż te tworzone kiedyś w duecie.
Jak wynika z badań, przytoczonych w trakcie spotkania, łosoś postrzegany jest jako ryba „aspiracyjna”, głównie z uwagi na cenę, czy swoistą egzotykę pochodzenia. To co przemawia za jego popularnością to łatwość przygotowania/obróbki, rzadko kończąca się fiaskiem.
Dużo mądrych słów podsumowania, naszego rynku gastronomicznego/tradycji kulinarnych, przygotowanego dla przedstawicieli Norge, padło z usta Pana Macieja Nowaka, którego to mieliśmy okazję poznać w trakcie spotkania.

WTF?!

Znajdź tu ▫najlepsze jedzenie na mieście? ▫sposoby/miejsca na miejski relax? ▫winne/piwne/kawowe rarytasy? ▫gastro'kulinarne gadżety i wydarzenia?

Leave a Reply