Food Service Summit 2017

Nie dość, że polska edycja Food Service z każdym numerem zmienia się na lepsze, to podobnie dzieje się z Food Service Summit, która z roku na rok daje coraz więcej realnej, merytorycznej wartości. Sprawdź co szykuje się w tym roku!

Skorzystam z materiałów, żeby przybliżyć Ci ideę:

„Zapraszam do udziału w kolejnej edycji Food Service Summit, która odbędzie się 14 marca 2017 w hotelu Victoria w Warszawie. To coroczna, wyjątkowa konferencja organizowana przez VFP Communications, skupiająca w jednym miejscu restauratorów, szefów kuchni, menedżerów, sommelierów i firmy branży HoReCa, głodnych wiedzy, chętnych do wzajemnego dialogu
i wspierania się swoimi doświadczeniami. Food Service Summit to niepowtarzalna okazja do merytorycznej wymiany poglądów, inspiracji, jak również do niezobowiązujących rozmów, które mogą zapoczątkować nowe relacje biznesowe.

Myślą przewodnią tegorocznej konferencji jest etyka – temat, o którym rzadko lub wcale nie mówi się w kontekście prowadzenia biznesu gastronomicznego czy relacji z pracownikami i kontrahentami. Podczas konferencji przedstawimy więc katalog dobrych praktyk, którymi każdy przedsiębiorca i uczestnik rynku HoReCa powinien się kierować w codziennej pracy. Pokażemy, że granie fair w gastronomii opłaca się – nie tylko w kontekście budowania profesjonalnych relacji, ale także w wymiarze finansowym.

O tym, jak w praktyce wdrożyć wzorce etyczne i jakie ma to przełożenie na wyniki biznesowe restauracji, opowiedzą
zaproszeni przez nas prelegenci. Obszary, na których skupimy się podczas części merytorycznej, to relacje:
restauracja – gość, restaurator – pracownik, restauracja – kontrahent.

W programie również California Wine Festival 2017, czyli największa degustacja win z Kalifornii w Polsce.
Profesjonalne seminaria winiarskie i sommelierskie po raz pierwszy poprowadzi gość specjalny
Geoff Kruth, Master Sommelier, przewodniczący GuildSomm.com.

Czeka nas zatem intensywny dzień pełen inspiracji, praktycznych wskazówek od ekspertów
oraz przyjemnych chwil spędzonych w towarzystwie wyśmienitego kalifornijskiego wina.”

Brzmi dobrze co?
Rzucając okiem na program, mnie szczególnie zainteresowały tematy takie jak:

  • Hospitality kluczem do zadowolenia gościa restauracji i efektywności twojego biznesu
  • Jakość – czy za wszelką cenę? Dobra restauracja – taka, która generuje zyski, czy podaje produkt wysokiej jakości?
  • Perspektywa pracownika – czynniki aktywizujące rozwój kariery w branży gastronomicznej
  • Techniki sprzedaży napojów. Jak wyszkolić personel, żeby sprzedawał, a nie podawał.


Od kogo dostaniesz wiedzę i doświadczenie? 
Prelegenci

Czego dokładnie się spodziewać?
Program

Jak wziąć udział?
Uczestnictwo

Co prócz wiedzy i wartości z konferencji?
California Wine Festival – ja osobiście zapisałem się na „Kultowe szczepy Kalifornii”.
Nie chce przegapić takiej okazji.

To z kim widzę się na miejscu?

Food Service Summit
14.03.2017
HOTEL SOFITEL VICTORIA
ul. Królewska 11
Warszawa


>>> Bądź na bieżąco, dołącz do„Ligue des Gourmands” lub dodaj nas na facebooku / instagramie