Co zrobić z piątkowym popołudniem?

Witaj,
na dziś zapowiadają się dwa ciekawe wydarzenia. Przeczytaj i pomyśl, czy może się wybrać?
Pierwsze z nich, już o 16tej, to:

  • Spotkanie z szefem kuchni Pawłem Oszczykiem na Le Targu

„Zapraszamy na wyjątkową możliwość porozmawiania z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce! Podczas piątkowego targu żywności ekologicznej Le Targ odbędzie się spotkanie z Pawłem Oszczykiem, szefem restauracji La Rotisserie. Paweł jest jednym z trzynastu kucharzy, którzy stworzyli przepisy do niezwykłego, nagrodzonego na arenie międzynarodowej albumu kulinarnego „Wykwintna kuchnia polska”. Książka niedawno została laureatem nagrody Gourmand w Paryżu i tym samym znalazła się wśród trzech najlepszych książek kulinarnych na świecie. Jest to niebywałe wyróżnienie dla polskiej kuchni oraz naszego wydawnictwa. 
Podczas spotkania będzie można zapoznać się z książką, porozmawiać na temat nowoczesnej kuchni polskiej, zasięgnąć porady w zakresie gotowania. Paweł Oszczyk opowie również o ścieżce rozwoju swojej kariery kulinarnej. 
Wstęp wolny, zapraszamy!”

źródło cdn.c.photoshelter.com/

Pan Paweł jest jednym z tych Szefów, przy których łapie nas trema… A to wszystko jedynie przez sympatię i szacunek, jakim Go darzymy. Tak już mamy:> Dania spod ręki Pana Pawła zawsze dostarczają dużo przyjemności, zaskakują, pozwalają oderwać się myślami. Niedługo zresztą oficjalnie polecimy Ci restaurację La Rotisserie, w hotelu Le Regina, w której Pan Paweł jest Szefem. Już dziś uprzedzamy, że będzie to „laurka”, ponieważ wszystkie dotychczasowe wizyty były maksymalnie cieszące:)

A Ty masz szansę spotkać, poznać, porozmawiać z Panem Pawłem osobiście już dziś… na Le Targu dla Powiśla. Bardzo ciekawa/pozytywna inicjatywa. Oby takich więcej!
info: https://www.facebook.com/events/409258232505547/?ref=22

Po spotkaniu i zakupach na Le Targu możesz przenieść się do Fabryki Koronek:

  • Bud Break! @ Mielżyński Wines Spirits Specialities

„Degustacja i koncert w Mielżyński Wine Spirits Specialties
W piątek, 10 maja zapraszamy na „Bud Break” – naszą coroczną wiosenną degustację win.
W jednym z najbardziej klimatycznych warszawskich miejsc – na dziecińcu Starej Fabryki Koronek jak zwykle będzie można spróbować wielu dobrych butelek, porozmawiać z zaproszonymi na degustację producentami a wieczorem posłuchać koncertu. W tym roku będziemy degustować wina niemieckie a naszymi gośćmi będą przedstawiciele pięciu znakomitych rodzinnych winnic: George Breuer, Tesch, Dr. Burklin-Wolf, Van Volxem oraz Sybille Kuntz. 
Degustacja, która rozpocznie się o godz. 17.00, jak zwykle ma charakter otwarty i bezpłatny.
Początek koncertu – Joanna Leyko z zespołem – przewidujemy na 20.00.”

Masz lepszy pomysł na ciepły, wiosenny wieczór, niż spędzenie go na urokliwym dziedzińcu Fabryki Koronek, degustując wina (tym razem wina niemieckie, będzie więc z pewnością sporo schłodzonych „białasów” idealnych na dzisiejszą pogodę), jednocześnie ciesząc się koncertem?

Jakkolwiek dzień się ułoży,
udanego!

WTF?!

Znajdź tu ▫najlepsze jedzenie na mieście? ▫sposoby/miejsca na miejski relax? ▫winne/piwne/kawowe rarytasy? ▫gastro'kulinarne gadżety i wydarzenia?

Leave a Reply