Carlos Teixeira | Nowy Chef Hotel Bristol Warsaw
Nowy Chef w Hotel Bristol Warsaw, Luxury Collection Hotel,
nowa energia.
Carlos Teixeira. Pochodzi z Portugalii. Od młodych lat w gastro-świecie. Doświadczenie zdobywał w różnych zakątkach świata.
Osobiście, poza pracą, preferencje uciekające do kuchni domowej, tradycyjnej, ale w pracy wysoki poziom, kreatywność i ciągły rozwój (tak to jest, gdy praca jest pasją i odwrotnie;>).
Czuć, że wie co robi, a to o czym mówi, w niedługim czasie się zmaterializuje.
I dobrze, jest szansa, że będziemy mogli być dumni z Bristolu nie tylko z uwagi na tradycję/przyzwyczajenie, ale też przez to, co będzie serwowane w kawiarni, restauracji, czy winebarze.
Mieliśmy okazję spróbowania mini-próbek pomysłów Carlosa, tych z oferty kawiarni, restauracji, jak i bankietowych.
Najbardziej ujął mnie bisque z homara, kozi ser z burakiem, boczek w towarzystwie jabłka oraz sernik, który jest mariażem tradycyjnego przepisu i pomysłu nowego Chefa, czyli podejście którego można się spodziewać szerzej w ofercie Bristolu, w najbliższym czasie.
Hotel Bristol Warsaw
Krakowskie Przedmiescie 42/44
Warsaw, Poland
22 551 10 00
*Jako, że obsługa zachwalała ichniejsze kremówki, jako towar, który znika najszybciej (jakbyście mieli chęć, to postaracie wyrobić się przynajmniej przed 14tą, będzie jeszcze szansa) kilka dni później postanowiliśmy zweryfikować to w praktyce. Po spróbowaniu nie dziwi nas ich popularność. I fakt, w między 12/13 została już tylko jedna;>