Kolacja z Where’s The Food?!

Pamiętasz jak wspominaliśmy o tym, że dołączenie do grona „Ligue des Gourmands” będzie niosło ze sobą różne przywileje, ponad byciem najlepiej poinformowanym odnośnie wydarzeń gastronomicznych?
Właśnie nadeszła okazja ku temu.
Od pewnego czasu w naszych głowach pojawiały się myśli o zniesieniu bariery jaka oddziela nas od Was, o zwiększeniu interaktywności między nami, dzieleniu się wrażeniami na żywo, wspólnym próbowaniu, zaproszeniu Was do naszej rzeczywistości i uchylenia rąbka tajemnicy krytyki kulinarnej.
W odpowiedzi na naszą burzę mózgów zgłosiła się do nas niedawno Le Victoria Brasserie Moderne, i uznaliśmy że nie może to być przypadek. Przekuliśmy myśli w czyny, szczególnie że jest to bardzo wartościowa propozycja i szansa wdrożenia pomysłu z wysokiego C.
Ogłaszamy konkurs!:)
Kolacja z Where's The Food?!
Le Victoria Brasserie Moderne

„Położona w samym centrum Warszawy. Wszystkie dania są przygotowywane w otwartej kuchni na oczach gości, którzy mogą delektować się zapachami naszej kuchni. Imponująca kolekcja najlepszych roczników win jest doskonałym uzupełnieniem kulinarnej przygody w Le Victoria Brasserie Moderne. Elegancja naszej Brasserie jest podkreślona przez wyrafinowane wnętrza projektu światowej klasy architekta Didier Gomeza.”
„Le Victoria Brasserie Moderne została uznana za jedną z najlepszych restauracji w Polsce. Tym samym dołączyła do starannie wyselekcjonowanego grona stu najlepszych restauracji w naszym kraju w 2014 roku, otrzymując prestiżowe wyróżnienie od Poland’s 100 Best Restaurants.”
Maciej Majewski i Grzegorz Dębski
Szefem Kuchni jest Maciej Majewski, i to między innymi jego pomysłów i  kariery będą dotyczyły pytania konkursowe.

Jesienne menu
Sezonowa zmiana menu dokonała się  dopiero kilka dni temu, masz więc szansę być jedną z pierwszych osób, która spróbuje nowych dań. Co znajdziesz w jesiennym menu?
„Wśród niektórych propozycji dań znajdują się: ser „Kozia Rura” z pudrem z czarnych oliwek, warzywami i wędzoną oliwą, custard z grzybów leśnych z jajkiem na miękko i Meurette, consome wołowe z fois gras royal i truflami czy pierś z kaczki glazurowana w miodzie, z selerem, marchewką i ziemniakami foundant. Na deser proponujemy m.in. kasztany z jabłami i karmelem czy też granitę z szampana i gruszek.”
Le Victoria Brasserie Moderne
Co jest nagrodą?
Nagroda jak wspominaliśmy jest wyjątkowa i bardzo atrakcyjna.
Jest nią dwuosobowe zaproszenie-voucher, o równowartości 500 złotych, ufundowany przez Le Victoria Brasserie Moderne. Do wykorzystania na kolację, obiad lub dowolną inną okazję, z naszym udziałem.

Jakie jest wyzwanie?
Musisz wykazać się wiedzą i refleksem.
Wiedzą, by poprawnie odpowiedzieć na trzy pytania, które umieścimy w najbliższym czasie na naszym facebookowym profilu.
Refleksem by „polubić” na facebooku każdy z wpisów ujawniających pytanie, i nie przegapić go w gąszczu aktywności.
Pierwsze pytanie już dziś wieczorem, a podpowiedzi możesz szukać na profilu fundatora nagrody.

Rozwiązanie i wyniki konkursu?
Z wszystkich naszych subskrybentów, którzy spełnią powyższe warunki, rozlosujemy zwycięzcę lub zwyciężczynię, których dane ujawnimy 30.09.2014.

Pełny regulamin konkursu znajdziesz >tu<.

Jeśli nie jesteś naszym subskrybentnem, zmień to od ręki poniżej >
[wysija_form id=”1″]
i śledź nasz profil dziś wieczorem, żeby odpowiedzieć na pierwsze pytanie!

W razie jakichkolwiek pytań, problemów lub wątpliwości śmiało się z nami kontaktujcie.

Powodzenia,
i być może… do zobaczenia!:D

WTF?!

Znajdź tu ▫najlepsze jedzenie na mieście? ▫sposoby/miejsca na miejski relax? ▫winne/piwne/kawowe rarytasy? ▫gastro'kulinarne gadżety i wydarzenia?

Leave a Reply